1. KAJIAN KEBERKESANAN PENGGUNAAN BAJA BIO DALAM KALANGAN PESAWAH
Syahrin Suhaimee1, Asruldin Ahmad Sobri1, Shahida Hashim2 dan Hanisa Hosni2
2. PENILAIAN PENGURUSAN RISIKO TAHAP KUALITI AIR DI JELAPANG TERPILIH
Hairazi Rahim1, Engku Elini Engku Ariff1, Nuruddin Mohamad Isa1 dan Mohd Amirul Mukmin
Abdul Wahab1
3. PENILAIAN EKONOMI PENGENALAN AGEN KAWALAN BIOLOGI TERHADAP
SERANGAN RAMA-RAMA INTAN DIAMONDBACK MOTH (DBM) PLUTELLA XYLOSTELLA
KE ATAS TANAMAN KUBIS BULAT DI CAMERON HIGHLANDS
Mohd Syauqi Nazmi1, Mohd Yusri Zainudin2, Saiful Zaimi Jamil2, Mohd Masri Saranum2 dan
Hasnul Hadi Ibrahim1
4. PENILAIAN EKONOMI TEKNOLOGI MEKANISASI LADANG LENGKAP PENGELUARAN
NAPIER SEBAGAI MAKANAN TERNAKAN
Mohd Syauqi Nazmi1, Hafidha Azmon2, Muhammad Faisal Abu Bakar3 dan Hasnul Hadi Ibrahim1
5. UNJURAN KEMAMPANAN INDUSTRI KELAPA DI MALAYSIA: PENDEKATAN
PERMODELAN DINAMIK SISTEM
Mohd Hafizudin Zakaria1, Muhammad Faireal Ahmad1, Dr. Nurul Nazihah Hawari2,
Dr. Norazura Ahmad2 dan Prof. Madya Dr. Norhaslinda Zainal Abidin3
6. PENILAIAN SOSIOEKONOMI BAGI APLIKASI SISTEM KEJURUTERAAN PERTANIAN
MODEN BERSEPADU PENGELUARAN TEMBIKAI
Norzalila Kasron1, Suhana Safari1 dan Nur Fazliana Md. Noh1
7. PENILAIAN EKONOMI LOCAL VERIFICATION TRIAL (LVT) BAGI JAGUNG
BIJIAN TERPILIH
Nik Rahimah Nik Omar1, Nurul Huda Sulaiman1 dan Bashah Ahmad1
8. PENILAIAN EKONOMI KAWALAN SERANGGA FALL ARMY WORM (FAW)
MENGGUNAKAN INTEGRATED PEST MANAGEMENT (IPM)
Ahmad Zairy Zainol Abidin1, Mazidah Mat2, Zulaikha Mazlan3, Saiful Zaimi Jamil4, Mohd Masri
Saranum4, Tang Siew Bee2, Norzainih Jasmin Jamin2, Wan Khairul Anuar Wan Ali2, Wan Muhammad
Azrul Wan Azhar3, Mohammad Shahid Shahrun5 dan Sivapragasam Annamalai6
9. PENILAIAN EKONOMI KOPI LIBERICA, ROBUSTA DAN ARABICA DI MALAYSIA
Nik Rahimah Nik Omar1, Aimi Athirah Ahmad1, Noor Syahira Nasarudin2, Nurul Huda Sulaiman1
dan Bashah Ahmad1
10. PENILAIAN PENERIMAAN PENGGUNA KE ATAS CONVENIENCE PACKAGED FOOD
BAGI STANDARD OPERATING PROCEDURES (SOP) MENU UTAMA DI MALAYSIA
Norzalila Kasron1, Dr. Roslina Ali1, Rawaida Rusli1 dan Nur Fazliana Md. Noh1
11. PENILAIAN POTENSI PASARAN UBIAN TRADISIONAL TERPILIH (UBI BADAK
DAN UBI KEMILI) DI MALAYSIA
Rawaida Rusli1, Bashah Ahmad1, Nur Saidatul Aisyah Hanapi3 dan Erny Sabrina Mohd Noor2
12. IMPAK KEBERKESANAN DAN PERSEPSI KETUA KEBUN TERHADAP KELANGSUNGAN
PROGRAM DAN AMALAN PERTANIAN BANDAR KOMUNITI
Aimi Athirah Ahmad1, Nik Rahimah Nik Omar1, Noorhayati Suratmam1, Nurul Huda Sulaiman1,
Bashah Ahmad1, Siti Zahrah Ponari1 dan Zawiyah Pono1
13. KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP PRODUK KILANG TANAMAN:
KAILAN KERINTING (CURLY KALE)
Aimi Athirah Ahmad1, Nik Rahimah Nik Omar1, Noorhayati Suratmam1, Nurul Huda Sulaiman1,
Bashah Ahmad1, Siti Zahrah Ponari1 dan Zawiyah Pono1
14. KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA DAN POTENSI PASARAN NANGKA SEJUK BEKU
KRIOGENIK
Dr. Roslina Ali1, Suhana Safari1, Siti Nurathirah Abu Hassan1, Nor Azlin Razali2, Joanna Cho Lee
Ying2, Mohammad Hakimi Harun1, Rozita Mohd Yusof1 dan Nor Azlina Saari1
15. PENILAIAN EKONOMI DAN POTENSI PASARAN BAGI PEMBANGUNAN TEKNOLOGI
VARIETI DAN PENANAMAN SAYURAN: KUBIS CINA DAN BAWANG MERAH
Suhana Safari1, Muhammad Syafiq Ahmad Dani1, Azlina Saari1, Wan Rozita Wan Engah2,
Hafeifi Basir2, Syafini Ghazali2, Nor Hazlina Md Saat2 dan Dr. Rosniza Kassim2
16. PENILAIAN POTENSI PASARAN DAN PENERIMAAN PENGGUNA BUAH-BUAHAN
ORGANIK DI MALAYSIA: DURIAN DAN NANGKA
Suhana Safari1, Nor Azlina Saari1, Muhammad Syafik Ahmad Dani1, Haryati Mansor2 dan
Nur Azlin Razali3
17. KAJIAN KEBOLEHLAKSANAAN PENGGANTI LEMAK (FAT REPLACER) BERASASKAN
KELEDEK UNTUK PENGHASILAN PRODUK BAKERI
Rawaida Rusli1, Bashah Ahmad1 dan Hasnisa Hashim2
18. PENILAIAN EKONOMI DAN PENERIMAAN PASARAN BAGI PEMBANGUNAN
PRODUK BERASASKAN TEMBIKAI
Siti Nurathirah Abu Hassan1, Rozita Mohd Yusof1, Norzalila Kasron1, Amsal Abd Ghani2, Nur Farah
Hani Muhamad2, Hazniza Adnan2 dan Saiful Bahri Sa’ari2
19. KAJIAN PELABURAN BERBALIK (REVERSE INVESTMENT) JAGUNG BIJIAN DI
MALAYSIA
Mohd Syauqi Nazmi1, Rawaida Rusli1, Nur Fazliana Md Noh1, Hasnul Hadi Ibrahim1 dan Fariq
Farith Hashim1