Print
Hits: 0

1. PENILAIAN EKONOMI KOMBINASI MIKRONUTRIEN BORON DALAM BAJA FOLIAR BAGI PENINGKATAN HASIL TANAMAN JAGUNG BIJIAN
Dr. Hairazi Rahim dan Farith Fariq Hashim


2. PENILAIAN EKONOMI PENANAMAN TOMATO ORGANIK
Dr. Hairazi Rahim dan Farith Fariq Hashim


3. PENILAIAN EKONOMI PENANAMAN TOMATO DENGAN KAEDAH CANTUMAN ATAU SPLICE GRAFTING
Dr. Hairazi Rahim dan Farith Fariq Hashim


4. PENEROKAAN MAKLUMAT PENGELUARAN DAN PASARAN SORGHUM DI MALAYSIA
Nik Rahimah Nik Omar1, Thiyagu Devarajan2 dan Bashah Ahmad1


5. PENILAIAN EKONOMI PENANAMAN PADI RENDAH KARBON
Dr. Hairazi Rahim dan Farith Fariq Hashim


6. PENERIMAAN PASARAN TERHADAP NANAS SEJUK BEKU YANG DIBANGUNKAN MENGGUNAKAN TEKNOLOGI PEMBEKUAN UNTUK PASARAN TEMPATANDr. Nik Rozana Nik Mohd Masdek1, Dr. Roslina Ali1, Joanna Cho Lee Ying2, Suhana Safari1, Dr. Khairunizah Hazila Khalid3, Kartini Wan Mat1, Elmie Adha Ismail4 dan Wan Atikah Wan Hamidon4


7. KAJIAN PERCUBAAN EKSPORT PRODUK NANAS BERNILAI TAMBAH DI NEW ZEALAND BAGI PELUASAN PASARAN
Dr. Nik Rozana Nik Mohd Masdek1, Joanna Cho Lee Ying2, Suhana Safari1, Dr. Roslina Ali1, Kartini Wan Mat1 dan Wan Mohd Adiasrol Wan Hussin3


8.KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP PRODUK SAMBAL IKAN BILIS RENDAH INDEKS GLISEMIK (GI) DI MALAYSIA
Mohd Hafizudin Zakaria1, Hafiz Aizat Yanan2 dan Muhammad Faireal Ahmad1


9. PENILAIAN SOSIOEKONOMI APLIKASI SISTEM KEJURUTERAAN PERTANIAN MODEN BERSEPADU PENGELUARAN DAN PEMPROSESAN HALIA
Dr. Norzalila Kasron, Rawaida Rusli dan Nurul Huda Sulaiman


10. PENILAIAN EKONOMI DAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP ROTI KALE MENGGUNAKAN HASILAN KILANG TANAMAN
Dr. Norzalila Kasron dan Nurul Huda Sulaiman


11. KAJIAN PERCUBAAN EKSPORT NANAS SEGAR DAN PRODUK NANAS BERNILAI TAMBAH BAGI PELUASAN PASARAN DI PERANCIS
Dr. Roslina Ali1, Dr. Khairunizah Hazila Khalid2, Joanna Cho Lee Ying3, Wan Mohd Adiasrol Wan Hussin4, Dr. Nik Rozana Nik Mohd Masdek1 dan Suhana Safari1


12. KAJIAN IMPAK SKIM PERSIJILAN AMALAN PERTANIAN BAIK MALAYSIA (myGAP) DAN SKIM ORGANIK MALAYSIA (myOrganic)
Ahmad Zairy Zainol Abidin1, Dr. Norzalila Kasron1, Dr. Syahrin Suhaimee1, Suhana Safari1, Haryati Mansor2, Siti Zahrah Ponari1, Nurul Huda Sulaiman1, Asruldin Ahmad Sobri1 dan Muhammad Syafiq Ahmad Dani1


13. KAJIAN EKSPLORATORI PASARAN, INDUSTRI DAN PENGGUNAAN KOMODITI KENTANG SEGAR DI MALAYSIA
Dr. Roslina Ali1, Sivanaswari Chalaparmal2, Suhana Safari1, Muhammad Hakimi Harun1, Muhammad Syafiq Ahmad Dani1 dan Rozita Mohd Yusof1


14. MODEL PERNIAGAAN DAN PEMASARAN BAWANG MERAH KECIL TEMPATAN
Suhana Safari1, Muhammad Syafiq Ahmad Dani1, Rozita Mohd Yusof1, Wan Rozita Wan Engah2, Hafeifi Basir2, Syafini Ghazali2, Nor Hazlina Md Saat2, Suhanna Ahmad2 dan Wan Mohd Aznan Wan Ahamad3


15. PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP SNEK GRANOLA NANAS RENDAH INDEKS GLISEMIK (GI)
Suhana Safari1, Muhammad Syafiq Ahmad Dani1 dan Dr. Khairunizah Hazila Khalid2


16. KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA DAN POTENSI PASARAN RAMBUTAN DENGAN TEKNOLOGI PENINGKATAN JANGKA HAYAT
Dr. Roslina Ali1, Nor Hanis Aifaa Yusoff2, Nur Syafini Ghazali2, Nur Azlin Razali2, Siti Nurathirah Abu Hassan1, Dr. Nik Rozana Nik Mohd Masdek1 dan Suhana Safari1


17. PENEROKAAN TAHAP PENGGUNAAN TEKNOLOGI PINTAR DI SEPANJANG RANTAIAN PENGELUARAN KOMODITI NANAS DI MALAYSIA
Nik Rahimah Nik Omar1, Dr. Aimi Athirah Ahmad1, Dr. Siti Noor Aliah Baharom2, Adli Fikri Ahmad Sayuti2 dan Bashah Ahmad1


18. PENILAIAN EKONOMI PAKEJ SOP PENGURUSAN PENYAKIT HAWAR BULIR BAKTERIA (BPB)
Rosnani Harun1, Kogeethavani Ramachandran2 dan Alam Abdul Rahman1


19. PENILAIAN EKONOMI PROJEK PERINTIS PENANAMAN PADI MENGGUNAKAN TEKNOLOGI MARDI
Rosnani Harun1, Mohamad Najib Mohd Yusof2, Nuruddin Mohamad Isa1 dan Asruldin Ahmad Sobri1


20. PENILAIAN EKONOMI PAKEJ PEMBAJAAN PINTAR PADI BUKIT
Rosnani Harun1, Zaki Musa2 dan Nuruddin Mohamad Isa1


21. KAJIAN KEPUASAN DAN KEBERKESANAN TEKNOLOGI KILANG TANAMAN DAN PERTANIAN BANDAR MARDI
Dr. Aimi Athirah Ahmad1, Nik Rahimah Nik Omar1, Ahmad Zairy Zainol Abidin1, Mohammad Abid Ahmad2, Sakinah Idris2, Muhd Akhtar Mohamad Tahir3, Noorhayati Suratmam1, Bashah Ahmad1, Nur Fazliana Md Noh1 dan Siti Zahrah Ponari1


22. PENILAIAN EKONOMI PRODUK PERAPI TANAH DARIPADA BAHAN SAMPINGAN INDUSTRI: GABUNGAN GIPSUM DAN BAHAN ORGANIK
Rawaida Rusli1, Faridah Manaf2, Zawiyah Pono1 dan Bashah Ahmad1


23. KAJIAN PENILAIAN MODAL SOSIAL DALAM KALANGAN PESAWAH DI JELAPANG TERPILIH
Ahmad Zairy Zainol Abidin, Dr. Syahrin Suhaimee, Mohammad Amirul Mukmin Abdul Wahab, Asruldin Ahmad Sobri dan Siti Zahrah Ponari


24. PENILAIAN EKONOMI BAGI PENGELUARAN LEMBU TENUSU DI LADANG PENTERNAK KECIL
Siti Nurathirah Abu Hassan1, Dr. Syahrin Suhaimee1, Rozita Mohd Yusof1, Mohd Amirul Mukmin Abdul Wahab1, Dr. Sa’adiah Jamli2, Dr. Predith A/L Michael2, Dr. Yuslan Sanuddin3 dan Nur Amirul Haadi Tumiran3


25. KAJIAN PERMINTAAN TERHADAP ATRIBUT DAN PENERIMAAN PENGGUNA KE ATAS BEBOLA DAGING DARIPADA CENDAWAN
Mohd Tarmizi Haimid


26. PENILAIAN EKONOMI SISTEM KEJURUTERAAN PERTANIAN MODEN BAGI PENGELUARAN BIJI BENIH PADI DI LADANG
Dr. Hairazi Rahim, Dr. Engku Elini Engku Ariff dan Farith Fariq Hashim


27. PENILAIAN EKONOMI DAN PENERIMAAN PETANI TERHADAP PRODUK BIOPESTISID BERASASKAN TUMBUHAN KE ATAS TANAMAN KELEDEK
Rawaida Rusli1, Zawiyah Pono1 dan Razean Haireen Razali2


28. PENILAIAN SOSIOEKONOMI APLIKASI SISTEM KEJURUTERAAN MODEN BERSEPADU TANAMAN KELEDEK
Rawaida Rusli1, Dr. Musaalbakri Abdul Manan2, Aminuddin Hussin2, Amsal Haji Abd Ghani2 dan Zawiyah Pono1

29. KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA DAN PENILAIAN EKONOMI TERHADAP MINUMAN DAN MAKANAN BERFUNGSI TERPILIH BERASASKAN SUMBER TEMPATAN (NANAS DAN KELEDEK)
Rawaida Rusli1, Dr. Musaalbakri Abdul Manan2, Aminuddin Hussin2, Amsal Haji Abd Ghani2 dan Zawiyah Pono1


30. KAJIAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP TISANE ROSELLE (RozeT)
Rawaida Rusli1, Dr. Aimi Athirah Ahmad1, Tun Norbrillinda Mokhtar2, Nur Fazliyana Md Noh1 dan Bashah Ahmad1


31. KAJIAN PASARAN UBI KAYU DI MALAYSIA
Rawaida Rusli1, Siti Nurathirah Abu Hassan1, Nurul Afza Karim2, Erny Sabrina Mohd Nor2, Zawiyah Pono1, Rozita Mohd Yusof1 dan Yaseer Suhaimi Mohd2


32. PENILAIAN EKONOMI DAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP SERBUK MADU RENDAH INDEKS GLISEMIK (GI)
Dr. Norzalila Kasron1, Arif Zaidi Jusoh2 dan Nurul Huda Sulaiman1


33. PENILAIAN EKONOMI DAN PENERIMAAN PENGGUNA TERHADAP MINUMAN BERAS PERANG SEDIA DIMINUM
Dr. Nik Rozana Nik Mohd Masdek1, Amsal Abd Ghani2 dan Kartini Wan Mat1


34. PENILAIAN EKONOMI PENINGKATAN SKALA TEKNOLOGI PENGURUSAN PEROSAK BERSEPADU (IPM) BAGI TANAMAN KUBIS DAN PADI
Mohd Syauqi Nazmi1, Dr. Jeffrey Lim Seng Heng2, Dr. Mohd Fahimee Jaapar2, Mohd Masri Saranum2, Saiful Zaimi Jamil2 dan Hasnul Hadi Ibrahim1


 

 

 

 

X

Right Click

Not allowed